lørdag 14. juli 2012

Cozumel, Mexico

Vi fant ut at litt kultur var på sin plass, og tvang ungene med på tur. Etter noen sene kvelder, og i varmen, kan man trygt si at stemningen ikke akkurat var på topp. Snarere tvert i mot. Ord som jeg hopper ut av båten, bæsjetur med bæsjeforeldre i et bæsjeland og dets like hørtes så det ljomet i lugarene!

Etter en evighet i ut-av-båten-kø, okey, det var strengt tatt ikke så lenge da, men med humøret i leiren føltes det sånn, møtte vi på brygga en energisk turguide som skulle ta oss med til San Gervasio, maya-ruinene som ligger på Cozumel. Airconditionen på bussen virket utmerket, takk til de høyere makter, og guiden fortalte oss smått og stort om øya og kulturen på veien bort. Å høre på folk med kjærlighet til det de formidler er alltid stas!!

Vel fremme fikk vi se ruinene til Mayanes fruktbarhetsgudinnes tempel. Imponerende å se hvor lenge det har holdt seg. Ny guide her, nok en dame med kjærlighet og stolthet til det hun formidlet. Fantastisk å høre på!! Vi lærte masse, og fikk sett masse.

Etter dette var vi svette og varme, så en tur på en av strendene her, med lekeapperater i vannet og masse gøy var fantastisk.

En flott tur med andre ord!

(Ja, vi så iguaner. Ja, noen i familien skrek. (Navn trenger ikke nevnes...) og ja, de var store! Godt margeritaen på stranda var gode!!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar